Soslevego.hu - UniWeb
angol zászló General Presentation
 
 KERESÉS
 
 • Minden tĂ­pusĂș köhögĂ©s esetĂ©n hasznĂĄlhatĂł a kĂ©szĂŒlĂ©k (mind szĂĄraz Ă©s/vagy croup-os köhögĂ©sre, mind pedig hurutos köhögĂ©s esetĂ©n)?
  A Salin mind alsĂł ill.felsĂł lĂ©gĂști betegsĂ©gekben kivĂĄlĂłan fejti ki sĂłterĂĄpiĂĄs hatĂĄsĂĄt a mikrosĂłkristĂĄlyok mĂ©rete miatt (lejutnak a legkisebb hörgĂ”cskĂ©kbe is).

 • Egy 6-8nm-es szobĂĄban hasznĂĄlva a kĂ©szĂŒlĂ©ket elĂ”fordulhat-e/ gondot jelenthet-e a tĂșlzott sĂłmennyisĂ©g lĂ©gtĂ©rbe kerĂŒlĂ©se (tekintettel, hogy 16nm-es helyisĂ©gekhez optimĂĄlis a hasznĂĄlata)? Esetleg ekkora tĂ©rben Ă©rdemes mindig csak kisebb feszĂŒltsĂ©g alatt ĂŒzemeltetni a kĂ©szĂŒlĂ©ket?
  Igen, kis szobĂĄban Ă©rdemes kis feszĂŒltsĂ©gen mĂ»ködtetni (6V), hogy a pillanatnyi mikrosĂł-bevitel ne legyen sok, alapvetĂ”en nem lehet”tĂșladagolni, legfeljebb irritatĂ­vabban jelentkezik a lĂ©gĂștak
  tisztulåsa (könnyed köhögés, orrfolyås-amíg kitisztul a szervezet-gyerekeknél ez gyorsabb folyamat).

 • A kĂ©szĂŒlĂ©k hatĂĄsossĂĄga összehasonlĂ­thatĂł a szĂłsobĂĄs "kezelĂ©ssel"? Pl. heti 2-3 alkalom 45 perces szĂłszoba-lĂĄtogatĂĄs hatĂĄsa megegyezik x mĂ©rtĂ©kĂ» Salin S2 hasznĂĄlattal?
  A SALIN S2- t az eredmĂ©nyessĂ©g Ă©rdekĂ©ben kĂșraszerĂ»en kell hasznĂĄlni, egy betĂ©t 5 hĂłnapig elĂ©g napi 8-10 Ăłrai hasznĂĄlattal Ă©s ezalatt mindennap –Ă©jjel-hasznĂĄlni kell.
  HA a sĂłszobĂĄkkal hasonlĂ­tjuk, a sĂłszobĂĄban fĂ©lĂ©vente 1X 10 alkalom megfelel az 5 havi sĂłbetĂ©tnek, csak a sĂłszoba akuttan, rövid idĂ”re, mĂ­g a SALIN lassabban, de hosszĂș tĂĄvra fejti ki hatĂĄsĂĄt Ă©s nem bĂĄntja a nyĂĄlkahĂĄrtyĂĄt, mint a sĂłfelhĂ”t kibocsĂĄtĂł sĂłszobĂĄk.

 • Ha a szobĂĄban nem megfelelĂ” a pĂĄratartalom a kĂ©szĂŒlĂ©k ĂŒzemeltetĂ©se idejĂ©n, az milyen következmĂ©nyekkel jĂĄrhat?
  Az alacsony pĂĄratartalom nem ĂĄrt a gĂ©pnek, de s a szervezetnek igen, mert kiszĂĄrad tĂ”le. Az ideĂĄlis pĂĄratartalom 40-70% közt kell legyen, ha nem elĂ©g pĂĄrĂĄsĂ­tani kell, ha több, akkor el kell vonni a lĂ©gtĂ©rbĂ”l, mert a sĂłgĂ©p bevizesedik Ă©s  a mikrosĂł betömbösödik benne.

 • Mire szĂĄmĂ­thatunk, mennyi idĂ” alatt van esĂ©ly arra, hogy gyermekem ritkĂĄbban/kevĂ©sbĂ© fertĂ”zĂ”dik meg a kĂ©szĂŒlĂ©k alkalmazĂĄsĂĄnak megkezdĂ©sĂ©tĂ”l szĂĄmĂ­tva?
  És egy mĂĄr jelen lĂ©vĂ”, köhögĂ©ssel jĂĄrĂł betegsĂ©g esetĂ©n mennyi hasznĂĄlat utĂĄn jelentkezik Ă©rdemi vĂĄltozĂĄs, a köhögĂ©s mĂ©rsĂ©klĂ”dĂ©se?
  A kisgyerekek a leghålåsabb SALIN hasznålók, mår 1-2 nap utån elkezdenek tisztulni, folyik az orruk, felköhögik a rejtett hörgÔcskékben lerakódott slejmet is és a tapasztalat alapjån mår 2-3 betét (1-2év)
  utĂĄn olyan szinten megerĂ”södik a sĂł ĂĄltal a szervezetĂŒk, hogy ellenĂĄllĂłak lesznek a lĂ©gĂști betegsĂ©gekkel szemben. Ez nem azt jelenti, hogy nem kerĂŒli meg Ă”ket semmi, hanem sokkal könnyebb lefolyĂĄsĂș lesz a betegsĂ©g, akĂĄr csak egy kis orrfolyĂĄsban fog megmutatkozni. Ennek azonban egy feltĂ©telle van: 5 havonta cserĂ©lni a betĂ©tet Ă©s hasznĂĄlni mindennap. A Salin nem csodaszer, a mikrĂłsĂłnak  viszont kĂ©miĂĄja van, ami a gĂ©p mĂ»ködĂ©sĂ©t igazolja.
  Fontos tudnivalĂł!  A SALIN sĂłgĂ©p nem korrodĂĄlja a berendezĂ©st, nem bontja a falakat, nem teszi tönkre az elektromos gĂ©peket, mert olyan mikro mĂ©retĂ» sĂłt bocsĂĄt ki, ami  semlegeĂ­ti a levegĂ” porĂĄt Ă©s szellĂ”ztetĂ©ssel tĂĄvozik.

 • Mennyi ideig kell hasznĂĄlni a Salin2  kĂ©szĂŒlĂ©ket egy lĂĄtvĂĄnyos eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez?
  Egy lĂĄtvĂĄnyos eredmĂ©ny  elĂ©rĂ©sĂ©hez, a lĂ©gtisztĂ­tĂł napi 8-10 Ăłra hasznĂĄlata szĂŒksĂ©geltetik.
  A hasznĂĄlat elsĂ” periĂłdusĂĄban (minimum 1 hĂłnap) ajĂĄnlott a kĂ©szĂŒlĂ©k intenzĂ­v hasznĂĄlata.
  A kis kĂ©szĂŒlĂ©ket egy kb.30-40 m3 (16m2)  helysĂ©gben hasznĂĄlni. LehetĂ”sĂ©g szerint növelni kell a hasznĂĄlati idĂ”t, amit a kĂ©szĂŒlĂ©k ĂĄltal tisztĂ­tott levegĂ”n töltenek, akĂĄr azzal, hogy a helysĂ©gbe lĂ©pĂ©s elĂ”tt mĂĄr 1-2 ĂłrĂĄra bekapcsoljuk a gĂ©pet.
  Hasznålatåt leginkåbb az éjszaka idejére javasoljåk, hogy biztosítva legyen a napi minimum 8 óra passzív levegÔzés a Salin åltal létrehozott légtérben. LehetÔség szerint a hasznålati idÔt növelni lehet a hatékonysåg érdekében, akår egész napra kiterjedÔen.
  Az esetek 95%-ban, mĂĄr az elsĂ” hĂłnap utĂĄn igen kedvezĂ” vĂĄltozĂĄsokat tapasztaltak.

 • Vannak-e a kĂ©szĂŒlĂ©k hasznĂĄlatĂĄnak mellĂ©khatĂĄsai?
  Mivel egy teljesen termĂ©szetes mĂłdszerrĂ”l van szĂł, mellĂ©khatĂĄsai nincsenek. HasznĂĄlata nem okoz fĂŒggĂ”sĂ©get, Ă©s nem hasznĂĄlata nem kĂ©pez összefĂ©rhetetlensĂ©get a folyamatban lĂ©vĂ” kezelĂ©sekkel.

 • Milyen elven mĂ»ködik a Salin kĂ©szĂŒlĂ©k?
  Nagyon egyszerĂ». A kĂ©szĂŒlĂ©k mĂ»ködĂ©s közben nagyon aprĂł sĂłkristĂĄlyokat fĂșj ki a benne lĂ©vĂ”, cserĂ©lhetĂ” sĂłtartalmĂș betĂ©tbĂ”l, melyet a pĂĄciens belĂ©legez.
  A nĂĄtrium-ion, Ășgy a szakirodalomban, mint a legtöbb pĂĄciens körĂ©ben elismert, mint
  a légzÔszervi håmszövettípusok sejthårtyåinak fÔ stabilizåtora.
  A nĂĄtrium-ion jelenlĂ©tĂ©ben  a felsĂ” lĂ©gutak hörgĂ”inek vĂĄladĂ©kozĂĄsĂĄban egyfajta cseppfolyĂłsodĂĄs megy vĂ©gbe, meggyorsĂ­tva ezĂĄltal a lĂ©gutakban  vĂ©gbemenĂ” kiĂŒrĂŒlĂ©s folyamatĂĄt. ÚgyszintĂ©n, a csillĂłszĂ”rös mozgĂĄs aktĂ­vabbĂĄ vĂĄlik (mĂ©g a krĂłnikus cigarettĂĄsok esetĂ©ben is, ahol köztudott, hogy ezek paralizĂĄltak), segĂ­tve a lĂ©gutak vĂĄladĂ©kĂĄnak kitisztulĂĄsĂĄt.
  A nĂĄtrium-ion befolyĂĄsolja a felsĂ” lĂ©g-, Ă©s emĂ©sztĂ”utak rostjainak duzzanatĂĄt (szĂĄjpad, nyelvalap, mandulatokok), mely oly gyakran fellelhetĂ” a krĂłnikus horkolĂłknĂĄl. A gyulladĂĄsos ödĂ©mĂĄt, mely a csontos ĂŒregekben jöhet lĂ©tre szintĂ©n csökkenti, Ă­gy ismĂ©t ĂĄtjĂĄrhatĂłvĂĄ tĂ©ve az arc-, homlok-, orrĂŒregek vĂĄladĂ©kelvezetĂ©sĂ©t.

 • Milyen betegsĂ©gekben  a legnyilvĂĄnvalĂłbb a Salin hatĂĄsa?
  El lehet mondani, hogy ĂĄltalĂĄnosan minden felsĂ”, ill.alsĂł lĂ©gĂști betegsĂ©gben kimutattĂĄk a jĂłtĂ©kony hatĂĄsĂĄt. A legfontosabb mĂ©gis az a tĂ©ny, hogy amint elkezdi egy beteg hasznĂĄlni, nagyon gyorsan Ă©rezni fogja a javulĂĄst. Az eddigi adataink alapjĂĄn a következĂ” lĂ©gĂști betegsĂ©gekben Ă©rtĂŒnk el enyhĂŒlĂ©st illetve teljes gyĂłgyulĂĄst:
  • Ashtma bronhicale
  • KrĂłnikus Ă©s visszatĂ©rõ arcĂŒreg-gyulladĂĄs
  • KrĂłnikus hörgõgyulladĂĄs
  • KrĂłnikus tĂŒdõgyulladĂĄs (pneumonia)
  • PorĂĄrtalom (pneumoconiosis)
  • HörgĂ”gyulladĂĄs
  • LĂ©gcsĂ”gyulladĂĄs
  • krĂłnikus hurutos orr-, torok-, Ă©s gĂ©gegyulladĂĄs
  • krĂłnikus Ă©s visszatĂ©rõ arcĂŒreg-gyulladĂĄs
  • bronchitis
  • szilikĂłzis
  • TBC-s  szövödmĂ©nyek,
  • lĂ©gĂști allergia
  • szĂ­v-,  pajzsmirigy, illetve csökkent immunitĂĄs alapĂș lĂ©gzĂ©si elĂ©gtelensĂ©gek

A kĂ©szĂŒlĂ©k hasznĂĄlatĂĄnak elkezdĂ©sĂ©vel az ezekkel a betegsĂ©gekkel jĂĄrĂł köhögĂ©si rohamok azonnal csökkentek, illetve tartĂłs hasznĂĄlat utĂĄn teljesen meg is szĂ»ntek.

 • MibĂ”l lehet Ă©szlelni a sĂłbetĂ©t cserĂ©jĂ©nek idejĂ©t?
  A kĂ©szĂŒlĂ©kbe elölrĂ”l a rĂĄcsok között belenĂ©zve jĂłl követhetĂ” a borsĂł nagysĂĄgĂș kristĂĄlyokkal telĂ­tett betĂ©tben a mikrokristĂĄlyok mĂ©rtĂ©kĂ©nek csökkenĂ©se. Amikor a kristĂĄlyok teljesen eltĂ»nnek akkor az utĂłlag rendelhetĂ” betĂ©tet a hasznĂĄlati ĂștmutatĂł szerint kicserĂ©ljĂŒk. ÁltalĂĄban egy betĂ©t 4-6 hĂłnap alatt hasznĂĄlĂłdik el Ă©s a mĂ»anyag rĂĄcsrĂłl eltĂ»nik az addig jelenlĂ©vĂ” zĂșzmarĂĄs jelensĂ©ghez hasonlĂ­tĂł kĂ©pzĂ”dmĂ©ny.

 • Mire szolgĂĄlt a kĂ©szĂŒlĂ©k mellett talĂĄlhatĂł kis kristĂĄlyokkal teli zacskĂł?
  A kristĂĄlyokkal teli zacskĂł mely szĂĄllĂ­tĂĄskor minden kĂ©szĂŒlĂ©k mellett megtalĂĄlhatĂł,
  pĂĄrĂĄtlanĂ­tĂł cĂ©lt szolgĂĄl, hogy a felbontĂĄsig, illetve huzamosabb (pl. nyĂĄron) hasznĂĄlaton kĂ­vĂŒl helyezĂ©skor a kĂ©szĂŒlĂ©k mellĂ© becsomagolva, a kĂ©szĂŒlĂ©kben talĂĄlhatĂł sĂłbetĂ©tet pĂĄramentes környezetbe tartsa, megĂ”rizve Ă­gy annak jĂł minĂ”sĂ©gĂ©t.

 • Érdemes-e elĂ”re beszerezni 2-3 sĂłbetĂ©tet tartalĂ©knak?
  Nem Ă©rdemes felhalmozni a cserebetĂ©teket, mivel csak 1,5-2 Ă©v garancia van rĂĄ. ElĂ©g, ha követjĂŒk a kĂ©szĂŒlĂ©kben lĂ©vĂ” betĂ©t felĂŒletĂ©n a zĂșzmarĂĄs sĂłmennyisĂ©gnek a csökkenĂ©sĂ©t, Ă©s a hasznĂĄlat kezdetĂ©tĂ”l 4-6 hĂłnapra igĂ©nyeljĂŒk a forgalmazĂłtĂłl a cserebetĂ©tet.

 • HĂĄsznĂĄlhatjĂĄk-e egĂ©szsĂ©ges emberek a Salint?
  TermĂ©szetesen. LeginkĂĄbb kisgyerekeknek ajĂĄnlott, akiknek mĂ©g folyamatban van az immunrendszerĂŒk erĂ”södĂ©se, akkor szoknak be közössĂ©gbe (sok helyen alkalmazzĂĄk ĂłvodĂĄkban, bölcsödĂ©kben,i skolĂĄkban), illetve a nagyobbak mĂĄr intĂ©zmĂ©nybe jĂĄrnak Ă©s hazaviszik az ott rĂĄjuk tapadt kĂłrokozĂłkat az otthon lĂ©vĂ” kisebbeknek, egĂ©szsĂ©gĂŒgyi dolgozoknak, akik nap mint nap ki vannak tĂ©ve a lĂ©gĂști fertĂ”zĂ©seknek, idĂ”sebb embereknek, gyengĂŒlĂ” immunitĂĄssal, stb.
 
UniWeb Design