Soslevego.hu - UniWeb
angol zászló General Presentation
 
 KERESÉS
 

Salin
SÓSLEVEGÕ A HEGYEK SZÍVÉBÕL

         

A SALIN kĂ©szĂŒlĂ©k egy teljesen Ășj eljĂĄrĂĄst alkalmaz a levegĂ” kezelĂ©sĂ©ben. MĂ»ködĂ©se sorĂĄn egy mikrosĂłkristĂĄlyokkal, fĂ”leg konyhasĂłkristĂĄllyal bevont szĂ»rĂ”n prĂ©seli ĂĄt a levegĂ”t. A kĂ©szĂŒlĂ©k tartalmaz  egy ventilĂĄtort Ă©s egy mikrokristĂĄlyos betĂ©tet. A Salin levegĂ”tisztĂ­tĂł egy ĂĄllandĂł, nem tĂșl dĂșs sĂłtartalmĂș levegĂ”t biztosĂ­t zĂĄrt tĂ©rben megvĂĄltoztatva ezĂĄltal a levegĂ” ionizĂĄciĂłjĂĄt is. A kĂ©szĂŒlĂ©k hasznĂĄlata kĂ©nyelmes Ă©s egyszerĂ». ÁltalĂĄnosan tisztĂ­tja az adott helyisĂ©g lĂ©gterĂ©t (iroda, lakĂłszoba, esetleg autĂł belsĂ” tere). HasznĂĄlata leginkĂĄbb az Ă©jszaka idejĂ©re javasolt, mert Ă­gy biztosĂ­tott a napi minimum 8 Ăłra passzĂ­v levegĂ”zĂ©s a Salin ĂĄltal lĂ©trehozott lĂ©gtĂ©rben. IgĂ©ny szerint a hasznĂĄlati idĂ” akĂĄr egĂ©sz napra növelhetĂ” a hatĂ©konysĂĄg Ă©rdekĂ©ben. KĂ©tfĂ©le felĂ©pĂ­tĂ©sĂ» kĂ©szĂŒlĂ©k van forgalomban, a SALIN2, Ă©s a SALIN PLUS. A Salin2  egy normĂĄl mĂ©retĂ» 35-40 m3-es (kb. 16m2) lakĂłtĂ©r lĂ©gkezelĂ©sĂ©t biztosĂ­tja, a  Salin Plus pedig kb. 150 m3-es (60m2) helysĂ©get tud ellĂĄtni.

A Salin gĂ©p ĂĄltal kibocsĂĄtott levegĂ” nem befolyĂĄsolja a lĂ©gtĂ©r pĂĄratartalmĂĄt Ă©s hĂ”mĂ©rsĂ©kletĂ©t. A szoba pĂĄratartalma 40-70% között kell legyen ideĂĄlis esetben, a lĂ©gutak nyĂĄlkahĂĄrtyĂĄjĂĄnak megfelelĂ” funkcionĂĄlĂĄsĂĄhoz. Amennyiben ez a pĂĄratartalom nem adott (pl. panel lakĂĄsban), Ă©rdemes a szoba levegĂ”jĂ©t mestersĂ©gesen pĂĄrĂĄsĂ­tani, illetve ha a pĂĄratartalom meghaladja a 80% ĂĄtlagot, a levegĂ” pĂĄratartalmĂĄt pĂĄramentesĂ­tĂ” berendezĂ©ssel kell stabilizĂĄlni (40%-70% között tartani). 16m2 szobĂĄban a Salin gĂ©pet nem kell a felhasznĂĄlĂł feje mellĂ© helyezni, ez akkor szĂŒksĂ©ges, ha akkut betegrĂ”l van szĂł, ill. ha a szoba alapterĂŒlete meghaladja a 16m2-t (max. 20m2-ig).

A sóslevegÔs légtisztító hasznålata sorån nem korrodålódnak a helyiségben lévÔ berendezések (nem rakódik le a szåraz sópermet).


EzĂŒst Ă©rem az ÚJ FELFEDEZÉSEK, TECHNIKÁK ÉS TERMÉKEK  NEMZETKÖZI FESZTIVÁLJÁN, 2002. MÁJUS 1-5., GENOVA

AZ ÚJ FELFEDEZÉSEK, TECHNIKÁK ÉS TERMÉKEK NEMZETKÖZI FESZTIVÁLJÁN 2002-ben, Constantin Pascu kĂ©mikust ezĂŒst Ă©remmel dĂ­jaztĂĄk, kiemelve az ötlet talĂĄlĂ©konysĂĄgĂĄt Ă©s a talĂĄlmĂĄny jĂłtĂ©kony hatĂĄsĂĄt az ĂĄltalĂĄnos egĂ©szsĂ©gi ĂĄllapotra.

HASZNÁLATA:

EredmĂ©nyes hatĂĄs elĂ©rĂ©sĂ©hez a lĂ©gtisztĂ­tĂł napi 8-10 Ăłra hasznĂĄlata szĂŒksĂ©ges.
Az elsĂ” periĂłdusban (minimum 1 hĂłnap) ajĂĄnlott a kĂ©szĂŒlĂ©k intenzĂ­v, fĂ”leg Ă©jszakai hasznĂĄlata. A SalinS2 kĂ©szĂŒlĂ©ket egy kb. 30-40 m3-es (16m2)  helyisĂ©gben lehet hasznĂĄlni, mĂ­g a Salin Plusz kb, 60 m2-es lakĂłtĂ©r lĂ©gterĂ©t tudja tisztĂ­tani. LehetĂ”sĂ©g szerint növelni kell a kĂ©szĂŒlĂ©k ĂĄltal tisztĂ­tott levegĂ”n töltött idĂ”t Ășgy, hogy a helyisĂ©gbe lĂ©pĂ©s elĂ”tt mĂĄr 1-2 ĂłrĂĄra bekapcsoljuk a gĂ©pet.

Olyan helyisĂ©gekben, melynek mĂ©rete meghaladja a SalinS2 kĂ©szĂŒlĂ©khez elÔírtat a direkt hatĂĄs Ă©rdekĂ©ben a gĂ©pet Ă©rdemes a hasznĂĄlĂłtĂłl 0,5-1,2 m-re elhelyezni, vagy a nagyobb Salin Plus gĂ©pet(60m2) ĂŒzemeltetni.

Nem ajĂĄnlott a levegĂ”tisztĂ­tĂł hasznĂĄlata nedves környezetben, ahol magas a gĂ”z- Ă©s pĂĄratartalom, illetve olajpĂĄrĂĄs helyisĂ©gben (konyha), illetve nagyon poros helyen, mivel ezek igen  lecsökkentik a lĂ©gtisztĂ­tĂł Ă©lettartamĂĄt.

FIGYELEM!!!!

  • A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATÁVAL EGYIDEJÛLEG NE SZAKÍTSUK FÉLBE A MÁR    ELKEZDETT KEZELÉSEKET.
  • NE HANYAGOLJUK EL A MEGSZOKOTT ORVOSI ELLENÕRZÉSEKET.
  • Tartsuk be tovĂĄbbra is az orvos utasĂ­tĂĄsait.
  • Ne erĂ”ltessĂŒnk egybĂ”l olyasmit, amihez nem vagyunk hozzĂĄszokva.
  • Ne feledjĂŒk, a lĂ©gtisztĂ­tĂł hatĂĄsa nem napok, hanem hĂłnapok alatt mutatkozik meg, feltĂ©ve ha rendszeresen hasznĂĄljuk, utasĂ­tĂĄs szerint.
  • MĂ©g a fĂŒrdĂ”helyi kĂșrĂĄk is hosszĂș idĂ” alatt hoznak eredmĂ©nyt, de azt igencsak szembetĂ»nĂ” eredmĂ©nyessĂ©ggel.

SPECIÁLIS ÚTMUTATÁSOK:

  • A Salin kĂ©szĂŒlĂ©keket csak Ă©s kizĂĄrĂłlag 6V - 12V között lehet ĂŒzemeltetni (az intenzitĂĄst az adapteren talĂĄlhatĂł kis sĂĄrga tekerĂ”gomb elfordĂ­tĂĄsĂĄval tudjuk vĂĄltoztatni 6V - 7,5V - 9V, ill. 12V-ra)
  • A Salin Plusz kĂ©szĂŒlĂ©ket pedig csak 9 V-on mĂ»ködtessĂŒk. (A SalinPlus kĂ©szĂŒlĂ©k intenzitĂĄsĂĄt a gĂ©p hĂĄtsĂł falĂĄba beĂ©pĂ­tett tekerĂ”gombbal szabĂĄlyozhatjuk.)
  • Óvjuk a kĂ©szĂŒlĂ©ket az erĂ”s mehanikus sokktĂłl (ĂŒtĂ©s, leejtĂ©s stb.)
  • Ne helyezzĂŒk a kĂ©szĂŒlĂ©ket nedves környezetbe, vagy ahol vĂ­z Ă©rheti.

BÕVEBB INFORMÁCIÓ:

Online Áruhåzak Kft.
2081 Piliscsaba Råczvölgy u. 11.
Tel.: 06-30-984-9707 (gyogyseged.hu)
E-mail:
info@soslevego.hu
Honlap: www.soslevego.hu

 

 
UniWeb Design