Soslevego.hu - UniWeb
angol zászló General Presentation
 
 KERESÉS
 
 • Minden típusú köhögés esetén használható a készülék (mind száraz és/vagy croup-os köhögésre, mind pedig hurutos köhögés esetén)?
  A Salin mind alsó ill.felsó légúti betegségekben kiválóan fejti ki sóterápiás hatását a mikrosókristályok mérete miatt (lejutnak a legkisebb hörgőcskékbe is).

 • Egy 6-8nm-es szobában használva a készüléket előfordulhat-e/ gondot jelenthet-e a túlzott sómennyiség légtérbe kerülése (tekintettel, hogy 16nm-es helyiségekhez optimális a használata)? Esetleg ekkora térben érdemes mindig csak kisebb feszültség alatt üzemeltetni a készüléket?
  Igen, kis szobában érdemes kis feszültségen működtetni (6V), hogy a pillanatnyi mikrosó-bevitel ne legyen sok, alapvetően nem lehet”túladagolni, legfeljebb irritatívabban jelentkezik a légútak
  tisztulása (könnyed köhögés, orrfolyás-amíg kitisztul a szervezet-gyerekeknél ez gyorsabb folyamat).

 • A készülék hatásossága összehasonlítható a szósobás "kezeléssel"? Pl. heti 2-3 alkalom 45 perces szószoba-látogatás hatása megegyezik x mértékű Salin S2 használattal?
  A SALIN S2- t az eredményesség érdekében kúraszerűen kell használni, egy betét 5 hónapig elég napi 8-10 órai használattal és ezalatt mindennap –éjjel-használni kell.
  HA a sószobákkal hasonlítjuk, a sószobában félévente 1X 10 alkalom megfelel az 5 havi sóbetétnek, csak a sószoba akuttan, rövid időre, míg a SALIN lassabban, de hosszú távra fejti ki hatását és nem bántja a nyálkahártyát, mint a sófelhőt kibocsátó sószobák.

 • Ha a szobában nem megfelelő a páratartalom a készülék üzemeltetése idején, az milyen következményekkel járhat?
  Az alacsony páratartalom nem árt a gépnek, de s a szervezetnek igen, mert kiszárad tőle. Az ideális páratartalom 40-70% közt kell legyen, ha nem elég párásítani kell, ha több, akkor el kell vonni a légtérből, mert a sógép bevizesedik és  a mikrosó betömbösödik benne.

 • Mire számíthatunk, mennyi idő alatt van esély arra, hogy gyermekem ritkábban/kevésbé fertőződik meg a készülék alkalmazásának megkezdésétől számítva?
  És egy már jelen lévő, köhögéssel járó betegség esetén mennyi használat után jelentkezik érdemi változás, a köhögés mérséklődése?
  A kisgyerekek a leghálásabb SALIN használók, már 1-2 nap után elkezdenek tisztulni, folyik az orruk, felköhögik a rejtett hörgőcskékben lerakódott slejmet is és a tapasztalat alapján már 2-3 betét (1-2év)
  után olyan szinten megerősödik a só által a szervezetük, hogy ellenállóak lesznek a légúti betegségekkel szemben. Ez nem azt jelenti, hogy nem kerüli meg őket semmi, hanem sokkal könnyebb lefolyású lesz a betegség, akár csak egy kis orrfolyásban fog megmutatkozni. Ennek azonban egy feltételle van: 5 havonta cserélni a betétet és használni mindennap. A Salin nem csodaszer, a mikrósónak  viszont kémiája van, ami a gép működését igazolja.
  Fontos tudnivaló!  A SALIN sógép nem korrodálja a berendezést, nem bontja a falakat, nem teszi tönkre az elektromos gépeket, mert olyan mikro méretű sót bocsát ki, ami  semlegeíti a levegő porát és szellőztetéssel távozik.

 • Mennyi ideig kell használni a Salin2  készüléket egy látványos eredmény eléréséhez?
  Egy látványos eredmény  eléréséhez, a légtisztító napi 8-10 óra használata szükségeltetik.
  A használat első periódusában (minimum 1 hónap) ajánlott a készülék intenzív használata.
  A kis készüléket egy kb.30-40 m3 (16m2)  helységben használni. Lehetőség szerint növelni kell a használati időt, amit a készülék által tisztított levegőn töltenek, akár azzal, hogy a helységbe lépés előtt már 1-2 órára bekapcsoljuk a gépet.
  Használatát leginkább az éjszaka idejére javasolják, hogy biztosítva legyen a napi minimum 8 óra passzív levegőzés a Salin által létrehozott légtérben. Lehetőség szerint a használati időt növelni lehet a hatékonyság érdekében, akár egész napra kiterjedően.
  Az esetek 95%-ban, már az első hónap után igen kedvező változásokat tapasztaltak.

 • Vannak-e a készülék használatának mellékhatásai?
  Mivel egy teljesen természetes módszerről van szó, mellékhatásai nincsenek. Használata nem okoz függőséget, és nem használata nem képez összeférhetetlenséget a folyamatban lévő kezelésekkel.

 • Milyen elven működik a Salin készülék?
  Nagyon egyszerű. A készülék működés közben nagyon apró sókristályokat fúj ki a benne lévő, cserélhető sótartalmú betétből, melyet a páciens belélegez.
  A nátrium-ion, úgy a szakirodalomban, mint a legtöbb páciens körében elismert, mint
  a légzőszervi hámszövettípusok sejthártyáinak fő stabilizátora.
  A nátrium-ion jelenlétében  a felső légutak hörgőinek váladékozásában egyfajta cseppfolyósodás megy végbe, meggyorsítva ezáltal a légutakban  végbemenő kiürülés folyamatát. Úgyszintén, a csillószőrös mozgás aktívabbá válik (még a krónikus cigarettások esetében is, ahol köztudott, hogy ezek paralizáltak), segítve a légutak váladékának kitisztulását.
  A nátrium-ion befolyásolja a felső lég-, és emésztőutak rostjainak duzzanatát (szájpad, nyelvalap, mandulatokok), mely oly gyakran fellelhető a krónikus horkolóknál. A gyulladásos ödémát, mely a csontos üregekben jöhet létre szintén csökkenti, így ismét átjárhatóvá téve az arc-, homlok-, orrüregek váladékelvezetését.

 • Milyen betegségekben  a legnyilvánvalóbb a Salin hatása?
  El lehet mondani, hogy általánosan minden felső, ill.alsó légúti betegségben kimutatták a jótékony hatását. A legfontosabb mégis az a tény, hogy amint elkezdi egy beteg használni, nagyon gyorsan érezni fogja a javulást. Az eddigi adataink alapján a következő légúti betegségekben értünk el enyhülést illetve teljes gyógyulást:
  • Ashtma bronhicale
  • Krónikus és visszatérõ arcüreg-gyulladás
  • Krónikus hörgõgyulladás
  • Krónikus tüdõgyulladás (pneumonia)
  • Porártalom (pneumoconiosis)
  • Hörgőgyulladás
  • Légcsőgyulladás
  • krónikus hurutos orr-, torok-, és gégegyulladás
  • krónikus és visszatérõ arcüreg-gyulladás
  • bronchitis
  • szilikózis
  • TBC-s  szövödmények,
  • légúti allergia
  • szív-,  pajzsmirigy, illetve csökkent immunitás alapú légzési elégtelenségek

A készülék használatának elkezdésével az ezekkel a betegségekkel járó köhögési rohamok azonnal csökkentek, illetve tartós használat után teljesen meg is szűntek.

 • Miből lehet észlelni a sóbetét cseréjének idejét?
  A készülékbe elölről a rácsok között belenézve jól követhető a borsó nagyságú kristályokkal telített betétben a mikrokristályok mértékének csökkenése. Amikor a kristályok teljesen eltűnnek akkor az utólag rendelhető betétet a használati útmutató szerint kicseréljük. Általában egy betét 4-6 hónap alatt használódik el és a műanyag rácsról eltűnik az addig jelenlévő zúzmarás jelenséghez hasonlító képződmény.

 • Mire szolgált a készülék mellett található kis kristályokkal teli zacskó?
  A kristályokkal teli zacskó mely szállításkor minden készülék mellett megtalálható,
  párátlanító célt szolgál, hogy a felbontásig, illetve huzamosabb (pl. nyáron) használaton kívül helyezéskor a készülék mellé becsomagolva, a készülékben található sóbetétet páramentes környezetbe tartsa, megőrizve így annak jó minőségét.

 • Érdemes-e előre beszerezni 2-3 sóbetétet tartaléknak?
  Nem érdemes felhalmozni a cserebetéteket, mivel csak 1,5-2 év garancia van rá. Elég, ha követjük a készülékben lévő betét felületén a zúzmarás sómennyiségnek a csökkenését, és a használat kezdetétől 4-6 hónapra igényeljük a forgalmazótól a cserebetétet.

 • Hásználhatják-e egészséges emberek a Salint?
  Természetesen. Leginkább kisgyerekeknek ajánlott, akiknek még folyamatban van az immunrendszerük erősödése, akkor szoknak be közösségbe (sok helyen alkalmazzák óvodákban, bölcsödékben,i skolákban), illetve a nagyobbak már intézménybe járnak és hazaviszik az ott rájuk tapadt kórokozókat az otthon lévő kisebbeknek, egészségügyi dolgozoknak, akik nap mint nap ki vannak téve a légúti fertőzéseknek, idősebb embereknek, gyengülő immunitással, stb.
 
UniWeb Design